vvv              

Auto nozari Latvijā turpmāk apvienos AUTO ASOCIĀCIJA

2013.gads ir ieviesis būtiskas pārmaiņas vienā no lielākajām auto nozares organizācijām – „Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija” turpmāk būs pazīstama kā „Auto Asociācija”.

„Nosaukuma maiņa sev līdzi nes arī citas nozīmīgas pārmaiņas: esam gatavi apvienot arī neatkarīgo auto tirgu – neatkarīgos servisus, automobiļu rezerves daļu un komponentu ražotājus un tirgotājus, lai turpmāk uzlabotu Latvijas uzņēmējdarbības, auto tirdzniecības un remonta tirgus apstākļus gan pašiem komersantiem, gan patērētājiem. Šīs pārmaiņas ir loģisks turpinājums asociācijas iniciētajām un jau 2012.gadā uzsāktajām Latvijas auto nozarei būtiskām pārmaiņām - virsbūvju remontu uzņēmumu sertifikācijai un sadarbībai ar valsts institūcijām godīgas konkurences un patērētāju tiesību ievērošanas apstākļu uzlabošanai.

Mūsu mērķi ir palikuši nemainīgi un atbilstoši iepriekš paustajiem – Auto Asociācijā apvienosim auto nozares uzņēmējus, kuriem ir vienāds nozares nākotnes redzējums un tiesiskas valsts principiem atbilstoša izpratne par godīgu konkurenci, lai sadarbībā ar LDDK un citām uzņēmēju organizācijām vēl efektīgāks būtu dialogs ar valsti”, uzver Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

2013.gada 7.janvārī Latvijas Pilnvaroto Autotirgotāju Asociācija ir mainījusi nosaukumu uz Auto Asociācija. Šobrīd Auto Asociācija apvieno 40 pilnvarotus auto tirgotājus un auto ražotāju autorizētos servisus, kuri pārstāv 45 mehānisko transportlīdzekļu ražotāju zīmolus. Auto Asociāciju vada Andris Kulbergs, Ingus Rūtiņš, Valdis Spredzis, Aivars Apkalns un Jānis Āboltiņš. Asociācijas valdes priekšsēdētājs ir Viktors Kulbergs, pēc kura iniciatīvas 1994.gadā tika dibināta Latvijas Pilnvaroto Autotirgotāju Asociācija.